Projekti nimi: Kokandushuviliste noorte kaasamine (periood juuli-september)
Projekti toetas Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing ja Kultuuriministeerium
Projektiga tegid kolm asutust koostööd ja kaasasid noori kultuuritegevusse ning suunasid väärtustama raamatukogusid ja kirjandust. Projekt õpetas noortele ettevõtlikkust, andis uusi teadmisi ja oskuseid toidukultuuri, kirjanduse ja pärimuse valdkonnas. Projekt toetas raamatukogude aastat. Tõusis teadlikkus raamatukogus pakutavatest erinevatest võimalustest ja laiendati traditsioonilist laenutamist.
Toimusid praktilised töötoad, mille tulemusi jagasid noored kogukonna ja teiste huvilistega läbi omaloominguliste retseptide loomise ja kohvikute pidamisega. Vargamäe muuseumis tutvuti toiduteemalise aastanäitusega ja uuriti, kuidas on Tammsaare toidu kaudu kirjeldanud emotsioone, karakterite iseloomu ja sündmuseid. Teemadeks: 19. sajandi talutoit ja kirjandus. Albu noortekeskus kaasas noori projekti. Noortekeskus korraldas ühiskokkamisi nii noortekeskuses kui Vargamäe muuseumis. Järva vallaraamatukogus kohtuti raamatukoguhoidjaga ning uuriti erinevaid kokaraamatuid ja lahendati ülesandeid. Toimus töötuba, kus Emmeliine Toidutoa kokk Kadi Truus rääkis noortele kohviku pidamisest, serveerimisest, cateringist ja retseptide loomisest.
Noored jätkavad saadud teadmiste ja oskuste kasutamist kokandusklubis.