Kas teadsid, et muuseumis on toiduteemaline aastanäitus? Ja toit on teemaks ka meie maakonnas – Järvamaa on aasta toidupiirkond. See kõik tõi kaasa soovi kaasata kohalikke kokandushuvilisi noori.
Ühendasime jõud Järva vallaraamatukogu ja Albu noortekeskusega ning lõime projekti “Kokandushuviliste noorte kaasamine”. Juulist septembrini kestnud projekti vältel külastasid noored Tammsaare muuseumit Vargamäel, Järva vallaraamatukogu (Albu raamatukogu), peeti kohvikuid, tehti ühiskokkamisi ja osaleti kokk Kadi Truusi (Emmeliine toidutuba) töötoas. Projekti toetas Eesti raamatukoguhoidjate ühing ja EV Kultuuriministeerium.
Noored said uusi teadmisi kirjandusest, pärimusest ja toidust ning jagati praktilisi oskuseid kohviku pidamisest ja retseptide loomisest. Õpiti tundma tooraineid piim ja teravili ja leidma piimale taimseid alternatiive. Tutvuti raamatukogus pakutavate nii vanemate kui uuemate kokaraamatutega ja saadi nõu raamatukoguhoidjalt. Kokk Kadi jagas õpetussõnu kohviku pidamisest ja serveerimisest ning Tammsaare muuseumis Vargamäel tutvuti talutoiduga ja toiduga kirjanduses. Rõõm oli kaasata noori, nende huvi toetada ja näha, et projekt meeldis noortele. Aitäh koostööpartneritele ja projekti toetajatele! Järgmiste projektideni.
Kui soovid ka noori kaasata, siis uuri ERÜ projektikonkurssi “Raamatukogud-muuseumid-noored”.